ADR oktatás a biztos szállításértAz ADR oktatás nagy figyelemre ösztönöz

Az ADR oktatás nagy figyelemre ösztönöz

Napi szinten történik veszélyes hulladékok szállítása a közutakon. Gyakran nyilvánvaló tény, hogy mit visznek, ugyanis különböztető jelzéssel ellátott autókon történik a szállítás. De mi kell ahhoz, hogy valaki ilyen munkát végezhessen? Elegendő egy szimpla vezetői engedély? Nem, hiszen a speciális ADR oktatás elvégzését követően lesz valaki megfelelően képzett az ilyen szakmára! Természetesen még itt is vannak különböző fokozatok.

Első lépésben egy alaptanfolyamon kell részt venni, ami csak a nem tartályos anyagoknak a fuvarozását fogja lehetővé tenni. Amint ez megvan és még tovább szeretnénk fejleszteni magunkat, akkor az ADR oktatás szakosítóján felfelé haladva, már teljesen új szintre léphetünk. Itt már robbanásveszélyes és radioaktív termékek szállítására kapunk kiképzést.

Ennek az oktatásnak az elvégzését követően, akár már munkába is állhatunk, de érdemes szem előtt tartani, hogy ötévente meg kell újítani az engedélyt. Figyeljünk oda alaposan, hogy az ADR oktatás keretén belül, mit tanítanak, mert az életünk is lehet a tét, bizonyos esetekben!Print Friendly, PDF & Email

Tagged: ,