RPG-Central

Építő jelleggel!

Amiből összetevődnek a borok

Amiből összetevődnek a borok

A borok sok mindenből állnak

A borok sok mindenből állnak

A finom italok fogyasztása hazánkban igen nagy népszerűségnek örvend. Az egyik ilyen kultúrkör a borok köré csoportosul. De milyen anyagok alkotják ezeket a finomságokat? Sokan kimondottan a bódító alkohol tartalmuk miatt isszák. Ez úgy kerül bele, hogy a leszüretelt szőlő magas cukortartalma, az élesztőgombák segítségével átalakul bizonyos mennyiségű és fokú alkohollá.

A hagyományosan erjesztett borok tizenhat százalékosnál nem lesznek magasabbak, mert ezen a szinten a gombák elpusztulnak. Mivel az erjedés sohasem tökéletes, így bizonyos mennyiségű cukor mindig marad, aminek köszönhetően édesebb ízt kaphat az ital. A borok testességét befolyásoló anyag a glicerin, ami szintén a szőlőben lévő cukor átalakulása során szokott létrejönni.

Az igazán fontos részleteket nyújtó dolgok közül, még említést érdemelnek a különböző savak, amelyek aránylag nagymennyiségben lehetnek jelen. Tejsav, borkősav, almasav és bizonyos mennyiségű citromsav is megadja a borok azon jellegét, amivel aztán azok hosszútávon rendelkezni fognak.


A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárom