Autógumi tanácsok: tippek gumiabroncs karbantartáshoz, és gumiabroncs cseréhezAutógumi vásárlás

Sok múlik azon, hogy milyen autóabroncsot használsz. Azonban nem elég megtalálni a tökéletes típust, hiszen nagy szükség van a karbantartására is. Ezen az oldalon többféle tanácsot és tippet olvashatsz autógumikkal kapcsolatban. Látogass el ide minél hamarabb, hogy többet megtudj erről a témáról! Talán az a leglényegesebb, hogy mindig az időjárás függvényében válaszd ki az abroncsot. Télen semmiképpen ne kelj útra nyári gumival, mert ez életveszélyes! Az ilyen típusú abroncsok csak +7°C felett nyújtanak igazán jó teljesítményt. Sajnos nem tapadnak eléggé a jeges és fagyos úton.

Ezen az oldalon további információkat tudhatsz meg erről a témáról. Kiderülhet az is, hogy mik az úgynevezett négyévszakos abroncsok jellemzői. Ezeknek a mintázata egyfajta átmenetet képez a téli és a nyári típus között. A hideg időben kevésbé lesznek merevek és ridegek. Azonban, ez a típus nem pótolja a téli abroncsokat, hiszen csak ezekkel lehet biztonságosan közlekedni a zord időjárásban, mert remekül tapadnak az út felületén. Ezen az oldalon azt is kiderítheted, hogy hová érdemes elvinned a kocsidat, ha nem szeretnél egyedül nekiállni az gumik cseréjének. A Gumidirekt csapata szívesen vállalkozik ennek a feladatnak az elvégzésére. A szakemberek rövid időn belül készen lesznek vele. Nem titok, hogy csak szakértelemmel lehet nekiállni a cserének, különben komoly problémák jelentkezhetnek a kocsinál. Ezen az oldalon az is kiderül, hogy oda kell figyelned az abroncs kopására. Amennyiben a futófelület mélysége már kisebb, akkor mindenképpen érdemes elgondolkodnod a cserén, a balesetek elkerülése érdekében.

Az is sokat számít, hogy milyen az abroncs nyomása. A megfelelő beállításnak köszönhetően, nő a gumi élettartama, illetve csökkenthető a felhasznált üzemanyag mennyisége. Ezen az oldalon arról is információt kaphat, hogy nem maradhat el a szelepek ellenőrzése. Természetesen az is lényeges szempont, hogy a használaton kívüli gumikat biztonságos körülmények között tárold, így a következő cserénél nem érhetnek kellemetlen meglepetések.Print Friendly, PDF & Email