A golfkönyök megelőzésének lehetőségeiKellemetlen golfkönyök

Manapság sokunk életviteléhez hozzátartozik a gyakori számítógép használata, akár munkavégzés, akár szórakozás szempontjából.

Az igen kellemetlen és fájdalmas golfkönyök kialakulásában nagy szerepet játszik a fent említett tény, bár sokan hisznek abban a tévhitben, hogy a betegség csak a sportolókat érinti. A kínzó mozgásszervi megbetegedés a könyök belső fájdalmával jár, azokat az inakat és izmokat támadja meg, amelyek az ujjak behajlításáért felelnek. Sok megbetegedéshez hasonlóan, itt is felbecsülhetetlen fontossággal bír a megelőzés. Pihentessük a karunkat többször, ha szükség van rá, de borogatást is alkalmazhatunk. Abban az esetben, ha a fájdalom rendszeresen jelentkezik, azonnal tegyük meg a kellő terápiás lépéseket és ne várjuk meg, hogy a betegség krónikussá váljon!

A megfelelő sporteszközök használata segít a golfkönyök ellen vívott harcban. A TheraBand által fejlesztett, különböző erősségben kapható hajlékony gumirúd lehetővé teszi az olyan gyakorlatok elvégzését, ami felgyorsítja a gyógyulás folyamatát.Print Friendly, PDF & Email