Milyen a jó gyerekszoba tapéta?Gyerekszoba tapéta

Manapság egyre több szülő dönt úgy, hogy nem a megszokott falfestést választja a gyermeknek, hanem a kreatív, igen kedvelt tapétát. A gyerekszoba tapéta kellemessé, otthonossá varázsolhatja azt a szobát, amelyikben a sima falfestés miatt nem igazán érezte jól magát a gyerkőc.

A gyerekszoba tapéta talán legfontosabb tulajdonsága, hogy valóban úgy alakítható ki, hogy az passzoljon a kisfiú vagy kislány egyéniségéhez. Sokan nem is gondolják, de tényleg így van, hogy a legkisebbek is már nagy szükségét érzik ennek, és ezért szülőként erre teljes mértékben figyelni kell. A gyerekszoba tapéta esetében a színt ne csak a szülő, hanem a gyermek is válassza, aki már nagyon kicsi korában is meg tudja mondani, hogy neki az kell, amelyik zöld, pónis, szuperhősös vagy épp autós.

A gyerekszoba tapéta kiválasztásánál emellett döntő szerep jut a gyerek karakterének, beállítottságának is. Ha a szülő szeme fénye csendes, nem túl aktív, jó választás az élénk vörös, a sárga és a zöld. Ha pedig a csöppség hiperaktív, akkor világoskék, nem élénk zöld vagy más, pasztell árnyalatú tapéta alkalmazásával nyugtatólag lehet rá hatni.Print Friendly, PDF & Email