Mit kell tudni a szőlőmagolajról?
Magyarországon is egyre többen választják a különféle olajokat, amik nem csak a konyhában bizonyulnak elengedhetetlennek, hanem számos más területen is. Igazán közkedvelt a szőlőmagolaj, ami nemcsak egészségügyi szempontból tekinthető pótolhatatlannak, hanem bizonyos ételek elkészítésében is maximálisan kiveszi a részét.
A szőlőmagolaj elkészítésekor érett szőlőszemeket alkalmaznák a gazdák. Illata mindig jellegzetes, színe pedig zöldes-sárgás, és nagyban hasonlít a feldolgozott szőlőéhez. Érdekességként nem árt tudni, hogy a szőlőmagolaj még 200 °C felett is megtartja speciális ízét, sőt, amikor a sütésről van szó, kevesebb káros égéstermékkel kell számolni. Emiatt is alkalmazzák ezt sokan.
Egészségügyi tekintetben is fontos alapanyag ez, hiszen rengeteg E-vitamint tartalmaz, és emellett a szőlőmagolaj gazdag a procyanidinben is. Ez nem más, mint egy olyan flavonoid, ami antioxidáns hatása révén segít az egészségmegőrzésben. A termék mellett a finomságok kedvelői is előszeretettel döntenek.