A pezsgő manufaktúra története rövidenPezsgő manufaktúra

A legjobban sikerült termékek mindig onnan kerülnek ki, ahol sikeresen tudják ötvözni a tradicionális eljárásokat a modern technológiával. A Törley pezsgő manufaktúra tökéletes helye ennek. Bár a több évszázadra visszanyúló pezsgő készítési módszerekbe kockázatos volt beleavatkozni, a Törley is felismerte, hogy a korral haladni kell.

Éppen ezért a transvasée pezsgőknek a technológia már komolyabb gépesítést tesz lehetővé, bár az emberi jelenlétet a munkafolyamat nem nélkülözheti. Mit tudhatunk a pezsgő manufaktúra történelméről? 1880-ban Törley József első pezsgőpincészetét nem Magyarországon, hanem a a champagnei Reimsben hozta létre.

Két évvel később, 1882-ben felismerte a hazai termőföldek és pincék adottságaiban rejlő lehetőségeket, valamint a kor nyújtotta gazdasági előnyöket, így Promontoron hozta létre a Törley és Tsa. „pezsgőbor-gyárat”. A Törley pezsgő manufaktúra innentől kezdve szó szerint ontotta magából a kiválóbbnál-kiválóbb pezsgőket, amelyek világhírre, nemzetközi elismerésekre és természetesen rengeteg rajongóra tettek szert.Print Friendly, PDF & Email