Speciálisan létrehozott tojásszénTojásszén

A gyártók folyamatosan fejlesztik a technológiákat, amelyek során létrehoznak olyan termékeket, amelyek tökéletesen megfelelnek a vásárlók igényeinek. Ez igaz a tüzelőanyagok esetében is. A sajátos kötőanyaggal felspécizett tojásszén ugyanis nagyobb hatásfokkal ég, mintha csak az alkotóját használnánk. A lignit, amit még neveznek fiatalkori barnaszénnek is, alapjáraton magas nedvesség- és kéntartalommal rendelkezik. A kötött víztartalmát lassan elveszíti a megfelelő tárolás során.

Felfedezték, hogy magas nyomáson szalmával vegyítve és préselve, olyan rendszer alakul ki, ami jelentősen megnöveli a kalóriaértékét, miközben csökken a kéntartalma. Az így létrehozott tojásszén nem porlik el és nagy felületének hála remekül ég. Ha eddig még nem volt szerencsénk kipróbálni, akkor most eljött az ideje! Rendeljünk meg belőle akár csak egy kisebb mennyiséget egyszerre, de bátran be is spájzolhatunk belőle egész télre. A tojásszén remek áron érhető el, különféle kiszerelésben a matrabrikett.hu oldalon. Természetesen nem ez az egyetlen tüzelőféle, amit választhatunk.

Ha fontosak a korrekt költségek, a barnaszén árak sem elhanyagolandók. Bár olykor lehet, hogy magasnak tűnnek, de mindenképen megérik a kifizetést, mert jól hasznosul a bennük megbúvó hőenergia. A hatásfokot csak növelhetjük azzal, ha külön erre a célra kialakított kazánt használunk fel. Viszont a cserépkályhákban, kandallókban, fával vegyesen kivételesen jó választás. A barnaszén árak kifizetése megtérülő befektetés, amit érdemes figyelembe venni. Gondoskodjunk elég nagy tárhelyről és akkor évekre előre raktározhatunk.

Tartsuk szem előtt, hogy nemcsak a barnaszén árak, hanem szinte minden másféle alapanyag értéke is a szezon előtt és alatt magasabban van. Ez azt jelenti, hogy ne vesztegessük az időnket és még most, a nyár vége előtt rendeljünk, akár jelentősebb mennyiséget, mert ezzel sokat megtakarítunk! A barnaszén árak rendszeres nyomon követése révén tudni fogjuk, hogy mikor kell éppen lecsapni a kedvező ajánlatra. Véletlenül sem szalasszuk el a lehetőséget!Print Friendly, PDF & Email