Tények a guruló állványok használatárólPraktikus állványok

Az építőiparban tevékenykedők gyakran használnak magas állásokat a munka megkönnyítése érdekében. A statisztikai felmérések szerint, az építőiparban dolgozók közel 65 százaléka veszi igénybe a guruló állványok alkalmazását.

A kőművesektől kezdve, az ablakmosókon és az ácsokon át, egészen a festőkig, hogy csak néhányat említsünk, közel 2,3 millió munkás dolgozik ilyen szerkezeteken.

Az építési területek, a természetüknél fogva instabil környezetek, a munkások és az anyagok mozgatása és a helyszínek gyakori változásának köszönhetően. 2017-ben mintegy 400 000 munkavállaló szenvedett különböző súlyosságú sérüléseket az építkezési helyszíneken.

A Munkaügyi Statisztikai Hivatal kiderítette, hogy az állványos balesetekben sérült munkavállalók 25 százaléka nem kapott felvilágosítást a guruló állványok használatáról. Ilyenkor a legfontosabb megelőző intézkedések az oktatás, a berendezések megfelelő kiválasztása és használata. Az oktatás a leghatékonyabb eszköz az guruló állványokkal kapcsolatos sérülések számának és súlyosságának csökkentésében.Print Friendly, PDF & Email