Tovább olvasna életbiztosítások témájában?Életbiztosítás

Nem vitatható, hogy az életbiztosítások nagyon fontos szereppel bírnak. Érdemes olyan konstrukciót választanunk, amivel a futamidő lejártakor nagy megtakarításra tehetünk szert. Mivel a mai piac igazán színes, ezért egyáltalán nem könnyű kiigazodni az ajánlatokon. Még szerencse, hogy az eletbiztositas.com weboldalán segítséget lehet találni. Az itteni cikkek nagyon informatívak.

A segítségükkel képet lehet alkotni a biztosítási piac működéséről. Például, újdonságnak számítanak az etikus életbiztosítások, ahol a hangsúly az egyértelmű információközlésen van. 2017 eleje óta a cégeknek nem szabad rejtett költségeket felszámolniuk a szerződéskötés után. Az elnevezéseknek minden vállalatnál egységesnek kell lenniük, hiszen így sokkal egyszerűbb az összehasonlítás. További előnyt jelent, hogy a szélesedő palettának köszönhetően, olcsóbbá váltak a szolgáltatások.

Ez azt jelenti, hogy érdemes minél hamarabb utánajárni a lehetőségeknek. Nagyon jó, ha egy szakértő tanácsát is ki lehet kérni a választás előtt. A fent említett, független honlap specialistái 31 cég ajánlatait látják át, ezért pontosan tudják, hogy az adott helyzetben melyikük jelent jó döntést. A legtöbben az unit-linked, vagyis a megtakarítással járó konstrukciókat ajánlják. Így a futamidő végén egy nagyobb összeg tulajdonosai lehetnek. Sajnos, a régebbi típusú biztosítások segítségével nem igazán lehet hozamra szert tenni. Sőt, egyes esetekben a pénz teljesen elvész, ha semmilyen kockázati esemény nem következik be. Ezt nem igazán érdemes választani, hiszen ez anyagilag nem túl jó konstrukció. Mindig alaposan meg kell nézni, hogy a szerződő fél mit ír alá.

Muszáj elolvasni az apró betűs részeket is, mert itt szintén lehetnek fontos információk. Nem árt megkérdezni egy független szakértőt sem a dolgok mikéntjéről. Érdemes figyelni a TKM-et, vagyis a Teljes Költségmutatót, mert ez fogja megmutatni, hogy összesen mennyi költségre lehet számítani. Amennyiben vannak még további kérdéseink az etikus életbiztosításról, keressünk fel egy specialistát!Print Friendly, PDF & Email