A kutyakerítés előnyei és hátrányaiKutyakerítések széles kínálata

Kutyakerítések széles kínálata

A legtöbb kutyatulajdonos tisztában van az állattartáshoz szükséges kiegészítők kínálatával. Idetartozik az igencsak egyszerű elven működő kutyakerítés is, ami egy kihúzott és betemetett vezeték, ez pedig végighalad annak a területnek a peremén, ahol a kutyáját szeretné tartani.

Az állat ezen felül egy elektromos nyakörvet is visel, ami korrekciót biztosít abban az esetben, ha megpróbálja elhagyni a kijelölt területet. De mint minden eszköz, így a kutyakerítés is rendelkezik bizonyos előnyökkel és hátrányokkal.

Legfontosabb előnye, hogy nem befolyásolja a ház kialakítását. Használatával nem kell rangsort készítenie és azon gondolkodnia, hogy egy kellemes környezet vagy megbízható torlasz a fontosabb, mert a négylábú barátja többé nem tud majd lyukakat ásni a kerítés alatt és egyszerre több háziállatot is irányíthat a készülék által.

A kutyakerítés legnagyobb hátranyként meg kell említeni, hogy amennyiben nagytestű ebről van szó, akkor egy enyhe áramütés valószínűleg nem állítja meg, ha a zónán kívül meglát valami vonzót.Print Friendly, PDF & Email