A megfelelő gyerekülés kiválasztásagyerekülés

Minőségi gyerekülés

Amikor a szülő vagy a leendő szülő úgy dönt, hogy az internet háborgó tengerén fog vitorlázni, megeshet, hogy komoly viharba kerül. Az ott kapott tanácsok sokszor változnak és még többször teljesen eltérnek egymástól, legyen szó az ételekről vagy a következő gyerekülés megálmodásáról.

Az életben ugyanis sokszor az a szabály, hogy nincs szabály, vagy éppen annyira egyértelmű, hogy a legtöbben nem akarják elfogadni. Ezért van az, hogy egyes szakértők a menetiránnyal ellentétes üléseket fogják ajánlani, míg más gyerekorvosok a menetiránnyal megegyező modelleket.

Kinek van igaza? Mindenkinek és senkinek. Frontális ütközésnél az első számú vélemény igazolódik be, a gyermek kevesebb sérülést fog elszenvedni, ha belepréselődik az ülésbe. Ugyanakkor nem lesz ennyire szerencsés, ha a baleseteset a hátulról közeledő jármű okozza.

Amennyiben borulásos ütközés történik, nem a menetirány, hanem a biztonsági öv fogja megvédeni a kicsi életet. Akkor mit tehet a szülő? A legfontosabb, hogy minőségi gyerekülést vásárol.Print Friendly, PDF & Email

Tagged: