A webszövegírás különleges műfajwebszövegírás

Webszövegírás

Nyilvánvalóan nem kell szakértőnek lenni ahhoz, hogy tudatosítsuk, számtalan stílusban, céllal, motivációval lehet szövegeket írni. A webszövegírás is egy ilyen egészen különálló műfajt fog alkotni, hiszen aki gyönyörű irodalmi szövegeket tud kipréselni a tollából, az egyáltalán nem biztos, hogy a weboldalra való írásban is jeleskedni fog.

Ennél ez az egész egy picit bonyolultabb. Fontos tehát tudatosítani, hogyha weblapot akarunk készíttetni valakivel, esetleg mi magunk állunk neki, akkor különös figyelmet kell fordítanunk a szövegre. Nem érdemes összevágni, összedobni hirtelen pár sort, csak legyen már megoldva a dolog, hanem érdemes szakértőre bízni, hogy igazán hatásos legyen a mondandó és elérje a célját az olvasónál.

Ez az ominózus cél általában nem más, mint maga a vásárlás előmozdítása, bár akár el is térhet ettől. A webszövegírás, ha úgy tetszik, egy külön szakma, noha szinte sehol nem tanítják még eddig, legalábbis nem állami oktatás keretein belül. Ez azonban idővel valószínűleg változni fog.Print Friendly, PDF & Email