Mit jelent a mastopexia?mastopexia

Mastopexia

Bizonyos kifejezések szinte nap mint nap szembejönnek velünk a médiában, különböző tévés műsorokban, papírra vetett vagy digitális cikkekben, ennek ellenére sokan nem tudják, hogy mit is takarnak ezek.

Plasztikai sebészek weboldalán nem véletlen találkozhat ezzel a kifejezéssel, mivel a mastopexia tulajdonképpen a mellfelvarrás/mellnagyobbítás orvosi elnevezése. Egyre többen használják ezt a megnevezést a hétköznapokban is, így bizonyára akkor is hallotta már, ha még soha nem keresete fel egyik specialista vagy klinika weboldalát sem.

Ugyanakkor, ha azon gondolkodik, hogy esetleg alávetné magát egy ilyen jellegű beavatkozásnak, akkor érdemes megjegyeznie a mastopexia jelentését, mert sok cikkben szerepel, illetve ha felkeres egy olyan intézményt, ahol ezzel foglalkoznak, ott az alkalmazottak is használhatják.

Ha pedig már szóba került, akkor érdemes megemlíteni azt is, hogy mit takar valójában ez az eljárás. Ugyanis sokan hajlamosak a plasztikai műtétekre csak legyinteni, holott ezek is komoly beavatkozások, amiknek vannak kockázatai és bizony kellemetlen utóhatásaik is lehetnek. Először is tudni kell, hogy a mellfelvarrás és a mellnagyobbítás két különböző dolog, bár igaz, hogy egyszerre mindkettő is elvégezhető.

Ugyanakkor, ha valaki nem akar a kebleinek a méretén változtatni, csak szeretne feszesebb, kerekebb formákat, akkor a mellfelvarrás tökéletes eredményt hozhat, aminek során eltávolítják a felesleges, megnyúlt bőrt és különböző metszésekkel alakítják ki a megfelelő alakot, illetve a mellbimbó ideális helyét is.

Amennyiben növelni is szeretnék a méretet, akkor ilyenkor implantátumot is ültethetnek be, amit egyébként önállóan is el lehet végezni. Vagyis a mellnagyobbítás úgy is megvalósítható, ha nincs szükség a keblek megemelésére, illetve a megnyúlt bőr eltávolítására.

Vagyis pici vagy feszes, nagyobb mellek esetében is lehet ilyesmit igényelni, ha valaki nem elégedett azzal, amit kapott ezen a téren. Azonban érdemes alaposan átgondolni a dolgot, mert komoly fájdalom, gyulladás és fertőzés is jelentkezhet a beavatkozás után, mint minden másfajta műtét esetében.Print Friendly, PDF & Email