A beltéri ajtók széles körben elterjedtekBeltéri ajtók

Ha nem szeretnénk, hogy bejöjjön a hideg a lakásba, szükség van ajtókra és ablakokra, amin keresztül fény jön be és mi is közlekedhetünk. A lakáson belül is átjárást kell biztosítani a különböző helyiségek között és ehhez valók a beltéri ajtók. Sokféle létezik, de alapvetően csak néhány csoportba sorolhatóak.

Természetesen ezekre is vonatkoznak az építészeti szabványok, méretek és zárak tekintetében. Anyagukat tekintve pedig jellemzően fa vagy fa alapanyagúak, illetve műanyag is lehet. Bár ez inkább a bejárati ajtókra jellemző. A beltéri ajtók magassága 210 cm, viszont szélességük változó lehet.

Egy szabvány szobaajtó 201×90 cm méretű. Ettől persze léteznek eltérő, egyedi méretek is, amelyeket a gyártók felár ellenében vállalnak csak el. A fenyőfa a legjellemzőbb anyag, a tartóssága, alacsony ára és könnyű fajsúlya miatt. A beltéri ajtók manapság inkább rétegelt és préselt lemezből készülnek, amelyeket laminált burkolattal látnak el, így számtalan szín és minta kombinációját teszik lehetővé. A bb-ajto.hu weboldalon bővebb tájékoztatást kaphat!Print Friendly, PDF & Email