Manapság a különféle kóstolókon és gasztronómiai fesztiválokon megkóstolhatunk gorgonzolával és zöld algával készült, a vegánoknak kifejlesztett, cukormentes és egyéb szokatlan fagylaltokat. Magyarország magas szintű verseny van jelen a fagylaltpiacon és ez csak növekedni fog. De a polcokon lévő nagy márkák termékei sohasem lesznek képesek kiszorítani a regionális kézművesek és a régóta működő kisvállalkozások desszertjeit.
Ha Ön is nagy rajongója az olasz fagylalt világának, akkor Budapesten a kézműves fagylalt nagykereskedéseket sem szabad kihagynia! Ezek közül az egyik legkiemelkedőbb a Hisztéria Fagylalt, aminek az ízei a kiválasztott tejipari alapanyagokon nyugszanak. Még egy gyermek is képes megjegyezni a hűsítő édességek összetételét, ami tej, tejszín, cukor és tojás. Ezen felül rengeteg különféle összetevőt használunk a világ minden tájáról, közöttük olyan exkluzív anyagokat, mint például a dél-amerikai vanília, 5 fajta nádcukor, mandula és pekándió, belga csokoládé és kakaó, friss menta és így tovább.