Category Archive : Étel

Kézműves fagylalt

A legnépszerűbb fagylalt nagykereskedések Budapesten

Manapság a különféle kóstolókon és gasztronómiai fesztiválokon megkóstolhatunk gorgonzolával és zöld algával készült, a vegánoknak kifejlesztett, cukormentes és egyéb szokatlan fagylaltokat. Magyarország magas szintű verseny van jelen a fagylaltpiacon és ez csak növekedni fog. De a polcokon lévő nagy márkák termékei sohasem lesznek képesek kiszorítani a regionális kézművesek és a régóta működő kisvállalkozások desszertjeit.

Ha Ön is nagy rajongója az olasz fagylalt világának, akkor Budapesten a kézműves fagylalt nagykereskedéseket sem szabad kihagynia! Ezek közül az egyik legkiemelkedőbb a Hisztéria Fagylalt, aminek az ízei a kiválasztott tejipari alapanyagokon nyugszanak. Még egy gyermek is képes megjegyezni a hűsítő édességek összetételét, ami tej, tejszín, cukor és tojás. Ezen felül rengeteg különféle összetevőt használunk a világ minden tájáról, közöttük olyan exkluzív anyagokat, mint például a dél-amerikai vanília, 5 fajta nádcukor, mandula és pekándió, belga csokoládé és kakaó, friss menta és így tovább.

Read More

Ma már szinte gyerekjáték a gluténmentes ételek készítése

schaer.com

schaer.com

Az étkezés elengedhetetlen része az életünknek. Ha nem táplálkoznánk, akkor valószínűleg 1-2 héten belül éhen halna a szervezetünk. Természetesen néha nem árt egy kicsit böjtölni, fogyózni vagy valamilyen diétát tartani, amikor egy időre megtartóztatjuk magunkat az ételtől vagy csak bizonyos ételektől. Néha azonban az emberi szervezet abban is belepusztulhat, ha táplálják. Nyilván csak akkor, ha olyasmivel, amivel nem tud mit kezdeni. Ma már rengeteg oldalon (mint például a schaer.com) lehet találni felhasználóbarát gluténmentes recepteket.

Erre szükség is van, mert a glutén az egyik olyan növényi eredetű fehérje, amit meglehetősen sok ember szervezete nem tud feldolgozni, ezért csak problémákat okoz. Táplálékra viszont minden szervezetnek szüksége van, így meg kell tanulni gluténmentesen sütni és főzni, ami elsőre kissé ijesztően hangzik, hiszen ez gyakran az eddigi főzőtudomány újratanulását jelenti, ami nem egyszerű feladat, azonban nem is lehetetlen. Read More


A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárom