Tartalmas ebéd csak zöldségekből
Bár a magyar emberek hozzá vannak szokva, hogy minden étkezéskor egyenek húst is, viszont csak zöldségekből is lehet finom és tartalmas ételeket készíteni. Például az a zöldség leves, ami receptneked.hu oldalon található recept alapján kerül elkészítésre, egészen biztosan elég egy fizikai munkát végző férfinak is, így érdemes kipróbálni.
A zöldség leves hagyma, sárgarépa, fehérrépa, paprika, paradicsom, petrezselyem, olaj, só, bors, ételízesítő, fűszerpaprika és víz hozzáadásával készül, valamint burgonyából, lisztből, tojásból és sóból gombócot is kell formázni hozzá.
Ezek mind olyan összetevők, amelyek minden konyhában megtalálhatóak, így szinte bármikor neki lehet látni és megfőzni. A zöldség leves elkészítéséhez először a burgonyát kell megtisztítani, felkockázni, puhára főzni, majd a levével együtt félretenni.
Utána a hagymát felaprítjuk és a zöldségeket pedig kockára vágjuk. A hagymát és a répákat meg kell pirítani, a tűzről félrehúzva pirospaprikával megszórni, majd a burgonya főzőlevével és még forró vízzel felönteni. Ha visszatesszük az edényt a tűzre, mehet bele a többi hozzávaló. Amikor majdnem készre főtt, akkor a liszttel, tojással összegyúrt burgonyából gombócokat formázunk bele és máris tálalható a zöldség leves.