A Wok serpenyő és a kínai ételek
Kínának rengeteg találmányt és szokást köszönhetünk, ami az egész világon elterjedt. Ilyen például a porcelán, a puskapor, a különleges ételek és a Wok serpenyő is.
Miután az éttermükben voltunk és kipróbáltuk a fő ételeiket, sokszor megesik, hogy mi is szeretnénk elkészíteni az otthonunkban, azonban bármennyire igyekezzünk is, nem szoktuk ugyanazt az eredményt kapni. Ennek egyik oka lehet az eszközöknek a használata.
Nemcsak az ízesítésen múlik a végleges eredmény, hanem a serpenyő is sokat tesz érte, ugyanis egy hagyományos serpenyő fokozatosan, lentről felfelé melegszik.
Ott lesznek olyan részei az ételnek, amelyek már ropogósra sültek, miközben a szélén lévők még nyersek. Ráadásul a hús vagy a zöldség leve egyre több lesz, így szinte főzni fogunk benne. A Wok serpenyő ezzel szemben sok vagy kevés olajjal is használható, párolhatunk és főzhetünk benne, de ropogósra is süthetjük az alapanyagokat. Így szinte bármilyen fajta fogást el tudunk készíteni gyorsan, biztonságosan, kínai ízekkel fűszerezve.